torstai 3. joulukuuta 2015

Tonttulakki ja leggarit

Sain kaverilta lainalle hänen ompelukonettaan ja päätin heti maanantai-illan iloksi surauttaa itselleni tonttulakin. Näitä voisi tehdä muistakin kankaista, oli tosi helppo tehdä ja toimisi varmaan ilman resoriakin, jotenkin itse olen rakastunut resoreihin, niillä saa kivasti säädeltyä kokoa ja tuovat väriä.
Korkeutta trikoolla oli 45cm, mitat pipoon otin aiemmin tekemästäni trikoopiposta sitä hiukan suurentaen. Leveyttä on nyt enää valmiista vaikea mitata, mutta 28-29cm uskoisin mitan olleen. Resoria on 10 x 44cm, kahtia taitettuna.
Hyvää mallia sain Maikin kontti-blogista, tästä postauksesta.  
Kiitokset Maikille mittojen ylös kirjaamisesta!

Heti tiistaina ompeluhommat saivat jatkoa leggari-projektin myötä. Sain kaverilta lainaan (huomaatteko, että mulla on paljon kaikenlaista lainassa tällä hetkellä?) Ottobren 5/2014, jossa oli Sammalikko leggareiden ohje/ kaavat. Ensimmäisiä leggareita lähdin tekemään joustamattomasta kankaasta, ovat  kireät, enkä tiedä heitänkö ne pois vai yritänkö korjailla... Saumoissa olisi siis varaa suurentaa noin 1cm joka suuntaan, mutta en tiedä jaksanko alkaa purkaa, koska kankaaseen jää todennäköisesti jäljet... 
Nämä toiset kaavoitin Poppanavakan ihanuus-kankaasta, joka on selkeästi venyvämpää ja paksumpaa, kuin ensimmäinen yritykseni. 

Halusin vyötäröön resorin, koska en pidä kuminauhoista vaatteissa. Näistä tuli tosi kivat ja nyt tiedän kaavasta kokoni paremmin, joten seuraavatkin varmaan onnistuvat. Kankaat on jo ostettuna, mutta koska koko tiistai-aamupäivä (ja vähän iltapäivääkin) meni ompelukoneen säätöjä testaillessa ja oikeanlaista jousto-ommelta etsiessä, en jaksanut enää perään lähteä ompelemaan kolmansia. Mietin uskaltaisinko kokeilla Sammalikko-kaavan ohjeessa ollutta vyötärökaistaletta vai teenkö taas resorin kanssa. Saahan tuonne resoriin tehtyä nauhakujan, jos haluaa kokoa jotenkin säädellä.

Nyt pidetään hetki taukoa ompeluista, vähän juhlitaan synttäreitä ja keskitytään joulukorttien postiin saamiseen - sitten vuoroon tulee leggarit ostamistani digiprinteistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti