maanantai 30. marraskuuta 2015

Helppoja ompeluksia vauvoille 2

Minulta on täysin jäänyt esittelemättä "Helppoja ompeluksia vauvalle" -kurssin viimeiset kaksi kokoontumiskertaa.

Kolmannella kokoontumisella otin työn alle vauvojen housut. Sain opettajaltamme hyvät kaavat 68cm housuihin ja teinkin niitä innostuessani kahdet. Onneksi olin kaavoittanut ja leikannut kankaat valmiiksi, tunneilla sai vain ommella kasaan.

 Tyttöjen housujen kangas Eurokankaan palalaarista ja poikien "ananasakäämä"-kangas Paperinauhasta.

Viimeiselle kerralle leikkelin valmiiksi palaset aikuisten pipoon ja mustiin housuihin.

  
Myös muutaman tuttinauhan ehdin ommella.

Piposta tuli muuten hyvä, mutta vielä enemmän olisin kaivannut pituutta. Ei tullut niin lötkö, mitä toivoin. Seuraavaan lisään ainakin 5cm. 
 
 Neljällä kokoontumiskerralla ehdin siis saada valmiiksi:
- 2 pipoa, lasten ja aikuisten
- 3 housut koossa 68
sekä 10 tuttinauhaa.

Olen tosi tyytyväinen kurssiin, opettajaan, ryhmään ja omaan oppimiseeni! 
Olen aina kammoksunut kankaita ja ompelukoneita, vaikka kankaiden kuoseista kovasti pidänkin. Nyt on saanut aivan uutta intoa ostaa suomalaisilta käsityöntekijöiltä esim. trikoomekkoja/tunikoita (sellaisia mihin ei vielä omat taidot riitä) ja tehdä itsellekkin vaatteita nyt kun on vauvakoossa saanut perusopit. Nyt osaa jo tehdä niin siistiä jälkeä, että voi tehdä pipoja ja lasten housuja lahjaksi asti. Sain tästä nyt sitä kaipaamaani inspistä tehdä jotain käsitöitä, ehkä se kortteilukin sieltä palaa taas kunnolla kuvioihin, kunhan saan joulukortit pois jaloista.

 

2 kommenttia:

  1. Sulta tuntuu onnistuvan jos jonkinlainen käsityö, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, tämä minun ompelu on yhtä uuden oppimista :) Edullisilla kankailla kun harjoittelee ja tarkasti malttaa lukea ohjeet, niin säästyy monelta harmilta ja saa jotain valmistakin aikaiseksi :)

      Poista