tiistai 24. marraskuuta 2015

Seikkailu Turussa

Bongasin aiemmin mielenkiintoisen postauksen Turun käsityökaupoista, täältä!
Villajavilla-blogin postauksessa oli tarkasti kuvineen kerrottu mitä löytyy mistäkin liikkeestä. Päätin kysyä kaveriltani voisimmeko joskus suunnata Turkuun ja ilokseni suunnitelma lähti heti rullaamaan eteenpäin. Saatiin kaverin mies kuljettajaksi, auto käyttöön ja edullinen 2yön hotellipaketti aamiaisineen.

Turussa oli samaan aikaan "joulunavaus" ja olimme katsomassa myös joulupukkia sekä Michael Monroen jouluvalojen sytytystä. Kasmirin torikeikan missasimme, koska olimme juuri autoilemassa kohti Jätti-Rättiä ja kirppareita.

Perjantaina ehdittiin tunti seikkailla kaupoissa, ennen niiden sulkeutumista.
Suuntasin Hansan GameStoppiin, ihan hotellimme viereen -  metsästämään veljen joululahjaa. Meillä on diili, että joko synttäri- tai joululahjan saa itse valita, toisesta päättää ostaja. Päätin tänä vuonna itse synttärilahjasta ja ostin veljelle vaatteita ja kaikkea tarpeellista uuteen kotiin, joululahjaksi hän sai itse valita mieleistään lukemista / pelejä. Näihin päädyttiin :)

 Lauantai-aamulla suunnattiin ensin Presentoon torin laidalle. Onneksi hotelli oli lähellä ja päästiin ostosten kanssa suht kuivina hotellille, vaikka kovasti räntää satoikin.

Presentosta tarttui mukaan "äijäpapereita".

En ole juuri koskaan käyttänyt kiiltokuvia korteissani, mutta nämä pienet ihanuudet ovat juuri sopivan kokoisia tikkarikortti-projektiini.

Sekä poikamaisia teippejä. Söpöjä!

Helmikauppa Blingistä ostin jotain pientä koruiluun.

 Lankoja ostin Tuumasta ja Lankamaailmasta.

Sitten lähdettiin autoilemaan, tässä ostokseni Lastenkirppis PikkuSiilistä
Pala (noin 1,5m) okranväristä bambujoustofroteeta 5e. Polarn o Pyretin autopaita 3e, Confetin pöydästä uusia piparimuotteja (kuvassa teekannu) ja satukirja 2e. Leijona-kangasmerkki mätsää hyvin froteeseen, ostin sen aiemmin Tuumasta - hinta noin 1e.

 Seuraavat löydöt tein Manhattan kirppikseltä.
Huivi 1e,  paperilehtiö noin 2e ja jotain mitä oli ostoslistallakin  - iso kasa ompelulankoja 4e/pussi. Ostin paljon muutakin - mutta ne päätyvät pukin pusseihin, joten en vielä esittele kaikkea :)

Marilyn neule, noin 3e.

 Äidille löytyi Manhattanilta sininen Paukkurauta-pullo.  
Kuva lainattu netistä, kun oma pullo unohtui kaappiin pehmusteineen päivineen, eikä nyt riitä valoa kuvaamiseen.
Kuva: Designlasi.com
Noin kello 14 suuntasimme Jätti-Rättiin, jossa vierähtikin sitten viimeinen tunti.
Maksoin koko setistä noin 55 euroa ja tässä on pikkuisen vajaa 9 metriä kangasta. Takarivissä on lähinnä erilaisia resoreita ja pari collegea. Olin kuullut etukäteen, että resoreita kannattaa hiukan venyttää ja näin testata, ennen ostamista. Osa venyneistä ei nimittäin koskaan palaudu muotoonsa - vaan ovat huonompaa laatua.

Erityisen tyytyväinen olin näihin digiprintteihin. Hintaa 8e/metri. 
Ostin 1,3m josko saisin tehtyä leggarit ensi kesäksi.

Trikoita oli tarjolla melko vähän, näiden metrihinnat olivat 4-5e.

En siis suunnannut kaikkiin postauksen paikkoihin, vaan laskin mihin kaikkeen ehdimme klo 10-15 suunnata. Päätimme lisätä pari kirpparia mukaan listalle ja näin ollen jätimme keskustasta muutaman käsityöliikkeen pois. Arkena olisi ollut enemmän aikaa kauppoihin, mutta ehdimme nytkin paljon. Sunnuntaina kävimme vielä Manhattan-kirpparilla uuden kierroksen, koska molemmat tykästyimme paikkaan ja ehdimme lauantaina kiertää vain muutaman käytävän.

Hansan Lahjatavaraliike Rusetista ostin pöllökassin. Kassin saa siis taiteltua pöllön sisään, pienempään tilaan. Minulla on ennestään samaa sarjaa kettukassi.

 Ostin Paperinauhasta ennen Turkuun lähtöäni ihanan puupahvisen boksin!
"Turkuenergialla" pistin maanantaina hösseliksi ja tuunasin laatikon kirppikseltä ostamilleni langoille.

Kahvoissa ja kannessa Teippitarhan puukuosista washiteippiä. Alaosa maalattu punaiseksi Folk Artin akryylimaalilla ja päälle lakattu Mod Podgella Crate Paperin ohuista kokoelmalehtiöistä kuvia.

Tuossa boksissa on kyllä potentiaalia joululahja-ideaksi! Tuunatun boksin voi täyttää askartelutarvikkeilla, helmillä, teellä tai vaikka karkeilla :)

Että oli mukavaa - pitäisi useammin tehdä tuollaisia reissuja! Kun kaikki on hyvin suunniteltu ja etukäteen sovittu, ei tule ylläreitä ja säästytään turhalta stressiltä. Käytiin molempina iltoina hyvin syömässä Fransmannissa ja Sevillassa, ihana syödä rauhassa pitkän kaavan mukaan ja samalla vaihtaa kuulumisia. Molemmat syömäkeikat kestivätkin sitten 3-4h :) Samalla löytyi paljon joululahjoja ja Pohjanmaalle palatessamme joulutunnelmaa korosti satanut puhtaanvalkoinen lumi <3

Nyt taas jaksaa kotona touhuta ja töissä pakertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti