torstai 11. toukokuuta 2017

Äitienpäivään, tuoreelta kummitädiltä

Äitienpäivä lähestyy ja kortitkin näyttävät valmistuvan ihan ajallaan :)

Ostin ihanalta naapurin Marjolta pari viikkoa sitten askartelutarvikkeita "kirppis-tyylisesti", mukana oli myös noita kauniita kangasruusuja! 

Osallistun tällä kortilla P*skikseen - jossa piti tehdä luoda jotain uutta; testata uutta materiaalia tai tekniikkaa. Minä en muista 8-9vuotta askarrelleena kertaakaan ennen käyttäneeni noita hörselöruusuja korteissa. Joten ne ovat uusi testaamani asia. Toisena testiin pääsivät b-kirjaimet joita käytin mamma-sanassa, a:n loppuessa :)

Toinen mummoni saa pyöräily-aiheisen kortin. Pyöräiltiin paljon yhdessä kesäisin asuessani vielä vanhemmillani. Samalla päätin testata kukka-rykelmän tekoa, ihan kaunis tuosta tuli! 

...........................................................................................................................
Viime sunnuntaina olin ystävän lapsen kastajaisissa ja minusta tuli kummitäti ensimmäistä kertaa. Hurjan ylpeä olen tästä pestistä ja ihana päästä seuraamaan pikkuisen kasvua.

Lahjaksi vein pikkuiset villasukat ja MUUMI lasten-astiaston.

Kivat juhlat, suloinen lapsi ja innolla odotan paikalla olleen kuvaajan ottamia otoksia!

...................................................................................................................

Sukututkimukseni etenee vauhdilla - sain valmiin reilun 200 sivuisen tutkimuksen mieheltä, joka on tutkinut tiettyjä sukuhaarojani (meillä on yhteinen esi-isä).
Koska sukututkimuksen henkilöt on selkeästi numeroitu - olenkin siirtynyt seuraamaan numerointeja ja muodostamaan näin perheitä ja sukuketjuja. Yhden 1600-luvulta alkavan sukuhaaran saattaminen nykypäivään eli minuun asti paperille kestää noin tunnin, joten tässä on aika moneksi sadaksi tunniksi työtä. Yhdistelen myös erilaisia sukuhaaroja, kun löydän yhdistävän tekijän (yhteisen lapsen). Paperille "avaaminen" helpottaa sukujen ymmärtämista. Jatkossa ajattelin tehdä listauksen taloista joissa sukuni on kulloinkin asunut, vielä kun saisi nämä sitten kartalle vaikka vuosiluvuittain eriteltynä (1600-luvulla, 1700-luvulla, 1800-luvulla..) niin näkisin miten sukuhaarat ovat yhdistyneet samojen kylien sisällä.

Kauhajoen historian jälkeen olen ehtinyt lukea Nummijärven historiaa sekä Laurusen ja Hämes-Havusen suvusta kertovaa opusta - josta bongasin monta esi-isääni. Kiva lukea perimätietoja, joita ei suvussani kukaan voi enää kertoa.

Metallinpaljastin odottelee kaapissa lumien sulamista, näihin päiviin asti on vähintään kerran viikossa satanut lunta lisää, joten maat (pellot) eivät ole vielä roudalta ehtineet sulaa pehmeämmiksi. Lämpimiä päiviä odotellen!


1 kommentti: