tiistai 30. elokuuta 2016

Alumiiniton elämä

Kesän alussa luin artikkelin alumiinia / alumiinisuoloja sisältävien "dödöjen" haitoista. Alumiinin haittoja, kun ei vielä täysin tunneta, se saattaa lisätä esim. rintasyöpäriskiä. Otin testiin sitten kaupasta ensin suihkeena Adidaksen Adipuren, jossa on maininta "0% ALUSALTS" ja kun ehdin kerran käydä kaikki mahdolliset purkit kaupassa läpi, löysin Nivealtakin vastaavan alumiinittoman Fresh Naturalsin dödön. Helpoiten alumiinittomat dödöt bongaat selosteista, valitse tuote - josta puuttuu ainesosa "Alum / Aluminium...." Yleensä se lukee selosteessa lähes ensimmäisenä veden jälkeen - Aluminium Chlorohydrate taisi olla suosituin myrkky. Näissä molemmissa taisi olla myös maininta, etteivät sisällä alkoholia. LV:n tuoksuttomissa tuotteissa saattaa olla vastaavia alumiinittomia vaihtoehtoja, mutta itse halusin omiini edes jonkin miedon tuoksun.
Mä olen aina ollut tälläinen "myrkkyvastainen kettutyttö", joka rakastaa luontoa ja polkea suhauttelee pyörällä tai julkisilla joka paikkaan. Kiva siis löytää uusia tuotteita, jotka voivat oikeasti auttaa oman terveyden kanssa myöhemmin.

Nyt kun olen käyttänyt molempia näistä useamman kuukauden voin todeta, että tykkään molemmista. Adipuresta tulee tosi raikas olo ensimmäiseksi muutamaksi tunniksi, mutta koko pitkää työpäivää se ei pelasta. Kun taas todella märkänä leviteltävä Nivean versio, tuntuu ensin tahmealta, mutta pitää mielestäni hien loitolla paremmin kuin Adipure.

Kemikaalicocktailin sivuilla alumiinista on kerrottu (jo vuonna 2008!) tarkemmin, mitä minä osaan asiaa selittää: http://kemikaalicocktail.blogspot.fi/2008/01/alumiini-kainaloon.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti