perjantai 30. lokakuuta 2015

Emmerdale elokuussa 2015

Olin siis elokuussa opastetulla matkalla Yorkshiressä ja päästiin viimeisenä päivänä tutustumaan myös Emmerdalen kuvauspaikkoihin, ennen ja nyt.
Suurena Emmerdale-fanina  odotin tietysti koko viikon juuri tätä päivää!

Ensin kurvasimme bussilla Kartanolle (Home Farm)
Kartanossa asutaan oikeastikkin, joten tämän lähemmäs emme taloa päässeet. Täälä ilmeisesti kuvataan enää vain ne harvat kohtaukset, joissa näkyy itse taloa. Sisäkohtaukset muualla. Kartanossahan riehui Declanin toimesta tulipalo ja Declan ja Charity asuvat nyt muualla, ennen kuin voivat remontin jälkeen palata "tänne". Aikoinaan täälä asuivat Tatet.

Seuraavaksi ajoimme Emmerdalen kuvauskylän laitamille, jossa kuvataan nykyiset jaksot.
 Kävelimme peltojen ja metsän läpi kohti kylää noin 1,5km.


Tässä kohtaa tuli jo sellainen tunne, että voiko tuo olla... onko se... KYLÄ?!
Ja olihan se! 
Itse aidan tuolle puolelle emme päässeet, kuvauskylän ihailu piti suorittaa tieltä. Satuimme paikalle juuri samaan aikaan kuin yksi ensimmäisistä englantilaisista ryhmistä, jotka olivat maksaneet, että pääsevät kylään kiertämään. Ehkä jo ensi kesänä vastaava suomalainen fanikansakin pääsee jo aitojen tuolle puolelle, kovasti ainakin järjestelyjä ollaan jo tänä vuonna tehty sen eteen.

Heti kylän näkymisen jälkeen suuntasimme katseemme oikealle, jossa näkyi Sharman makeistehdas!
 Emme olisi saaneet poiketa rakennusten pihaan vaan olisi pysyttävä yleisellä kävelytiellä. Mutta samaan hengenvetoon meille sanottiin, että meitä ei voi estelläkkään, joten jos joku ehtii ennen vartijoiden tuloa esim. Dinglen pihaan (joka oli jo vähän kauempana tiestä) saa näpsiä kuvia yms, niin paljon kuin ehtii - kunhan tulee sitten heti pois, kun vartijat tulevat käskemään. Ja koska olin top 3:sessa ensimmäisenä paikalle ehtineistä, minulla saattaa olla kuvia enemmän kuin muilla ryhmäläisillämme paikasta.

Sielähän se nökötti, Sharman pihan perukoilla - Dinglen biili! Ja koululaisten sininen, Hotteniin menevä bussi.


 Holdgate Farm piiloutui kivasti puun taakse. Täälä asuvat nyt Sharmat.


 Sitten päästiinkin ihastelemaan Val ja Eric Pollardin asuntoa.


 Sikolätti.
Ja sitten koko retken huippuhetket. Dinglen piha.


 Oli huippua päästä istumaan Dinglen penkille. 


 Tässä Dinglen talon takana olevat portaat, joita jaksoissa esim. Belle ja Sam usein käyttävät.


Tälläinen näky odotti portaiden päässä, takapihalla - kuvauksissa romuttuneita autoja. Kiva katsoa Englannissa nyt näytettäviä jaksoja, että tunnistaako näistä autoista jonkun samaksi - kun jossain kohtauksessa. 

Tässä vaiheessa vartijat tulivatkin häätäämään porukkamme pois pihoista, takaisin kävelytielle.


Tässä vielä kuva Pollardien talosta, takapuolelta. Vastapäätä on Dinglen talo ja sikolätti.


Tässä puu, joka on vastapäätä Pollardien taloa. 
Jos olette nähneet jakson, jossa oli Valin hautajaiset - Eric juoksi peltoja pitkin tuon puun luokse, jonka alla keskusteli Davidin kanssa tulevaisuudestaan.


Nappasin vielä muutamia kuvia virallisesta kylästä ennen lähtöämme. Kuvissa näkee myös sen toisen porukan, joka pääsi kylään tutkimaan paikkoja (tulevat tuolta vasemmalta).

 

Tässä vielä kartta, josta näette sijannit tarkemmin, saavuimme siis kuvan ylälaidasta Public Bridleway-tietä ja kävelimme sitä Gate-portin ohi "alaspäin" kohti Holdgate Farmia yms. Itse kylään, jossa on mm. pubi, kirkko, eläinlääkäri, monen asunnot yms. emme siis päässeet.


 Bussikuskimme vei meidät vielä ennen Esholtiin lähtöä katsomaan paria sarjaan liittyvää rakennusta (kuvat napattu liikkuvasta bussista). Tässä talo, jossa Andy asui pitäessään maatilaa.


Tien päässä näkyy Moiran maatila! Olisipa sitä päässyt katsomaan lähempää. Andyn (aiemmassa) ja Moiran taloissa ilmeisesti asutaan normaalisti koko ajan.

Sitten vuorossa oli ESHOLT VILLAGE, jossa Emmerdalea kuvattiin aiemmin. Suomessa myytävät dvd-julkaisut boxit 1-6 on kuvattu täälä kylässä.


Vivin kauppa / postitoimisto, toimi nyt matkamuistomyymälänä.

Villapakka

Söimme lounaan pubissa.

Ja sitten lähdimme kierrokselle tutkimaan sarjaan liittyviä rakennuksia. Nämä ovatkin sitten itselle vähän oudompia, olen kyllä seurannut Emmerdalea 2000-luvun alusta lähtien, mutta dvd-bokseja en ehtinyt katsoa ennen reissua - katsotaan tunnistatteko te näitä rakennuksia paremmin kuin minä.

Tämä rakennus liittyi Kathyyn, mutten muista tarkempaa kuvausta.

Kirkko.Koira kuunteli tarkkaavaisena esittelykierrostamme aidan raosta :)

Pidin kovasti tästä kuvasta, vaikka siinä ei mitään erityistä rakennusta olekkaan kuvattuna. Esholtin kylässä asuttiin normaalisti ja monella olikin sunnuntaina auton pesu-päivä :)
 Tämän rakennuksen olisin tunnistanut itsekkin! Pollardin talli, jossa piti jotain antiikkikauppaa? aikoinaan.

Kun kierros oli ohi, saimme vapaasti viettää aikaa pubissa tai käydä ostoksilla "Vivin puodissa" jota pyöritti eräs mies. Olin jotenkin odottanut pääseväni johonkin Cain-paratiisiin ja suunnitellut ostavani kaiken mahdollisen, tuovani paljon tuliaisia täältä... mutta todellisuus oli karu. 

Myymälässä oltiin jämähdetty 90-luvulle, mitään uusia hahmoja tai edes sitä Cainia ei näkynyt. Tuotteet oli mielestäni tosi halvasti toteutettu, itse lisätty paintilla tekstejä kammottavilla fonteilla hahmojen naamojen päälle ja tulostettu pätkivällä tulostimella. Ostoskassia en ostanut, koska niitä ei ollut selkeästi painatettu missään firmassa, vaan kuva oli itse siirretty käsin ja huonolla laadulla. Itse olen tälläinen kauniista asioista pitävä ja käsityöihminen, niin jotenkin olin todella pettynyt näiden tuotteiden laatuun. Olisin odottanut noin isolta sarjalta paljon näyttävämpiä fanituotteita.

Ostin sitten magneetin, jossa siinäkin on kuva tärähtänyt.

Emmerdale-avaimenperän (tästä oikeasti pidin! vaikkei siitä ihan heti Emmerdale tulekkaan mieleen)

Puiset hahmot rintaneulalla, Alan ja Kim Tate! Ainoat mitä sielä oli...

Villapakka-pastilleja

Avaimenperä

Tässä ainoat postikortit mitä oli saatavilla...

Ja Villapakka-sadetakki... poncho.
  
Rahat siis säästyivät tuola matkamuistomyymälässä. Ei ollut ostettavaa. Varsinkin postikortteihin ja kankaalle painatettuihin juttuihin olin pettynyt - määrä ja laatu oli todella huonoja, siihen nähden millaisia kaikkia esim. kortteja olisi voinut painattaa.

Muuten olin todella tyytyväinen tähän päivään ja kiva oli päästä näkemään noin paljon erilaisia sarjaan liittyviä paikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti