perjantai 14. heinäkuuta 2017

Askartelu- ja sisustuskauppojen ostoksia

Tässä postauksessa myös foliointi-kokeiluni!


Tiger, Jyväskylä: Ostin äidilleni kynän (tuo kukka) ja itselle kultaisen ananaksen. Ananaksella hintaa 4e (myydään kynttilän jalkana) ja kukalla 1e.
Emma's ja Mamas, Seinäjoki: Ostin alesta jätskivalaisimen 5e. Samoja löytyi Harjun Paperista Jyväskylästä.

Harjun Paperi: Lahjapaperi kartta, josta tein julisteen (3,5e) 

Harjun Paperi: Pilvi-lahjapaperia (3,5e), tarroja planneriin 2,90e/pakkaus, kortteja 1,5 -1,8e/kpl, kuu muistilappuja 3,90e, Hello-tarroja 2e ja kiiltokuvia 2e/arkki muistaakseni.

Tiger, Jyväskylä: Löytyi ihania tarroja 1e/arkki!

 Korttipaja: Tilasin uutuus-paperipakkauksia, toisessa avaruusteemaa ja valaita, pienemmässä 8x8 kokoisessa poikavauva-aiheita. Uuden vuoden paperi irtoarkki, Lawn Fawnin ananas-leimasetti, sekä Bonding Powderia ja kultaista foilia foliointiin.Heidin henk.kohtaisella facebook-tililtä huomasin ilmoituksen Recollections-washisampleista. Ostin pari arkkia 3e/kpl. Kuvassa siis 2 x A4 vaakaan, yhtä teippiä aina 30cm ja arkit päällekkäin kuvassa. Toisessa kuvassa arkin takapuolet, toisessa etupuoli. Kivoja tekstejä, joilla koristella plannereita! Ja aika vähän osui tuplia arkeille!

Kreatina: Nettikaupassa on ale -30% vielä 16.7 asti! (ei koske uutuuksia)

Tilasin muutaman kuva-arkin, persikan väristä liimapintaista softista, plannerointiin leimasetin, traktori-stanssin ja kukkia. Irtotekstit on leikattu Cocoa & Vanilla: Free Spirit-sarjan paperista. Ostin testillä myös kultaisen arkin stanssaukseen, oikein hyvän väristä ja sopivan paksua, uskaltaa jatkossakin tilata!


 Traktori-stanssille ja leimasetille jäi hintaa vajaa 6e/kpl.
Leimasetissä on kivat fontit, leimaan tekstit suoraan tarra-arkille.
.............................................................................................................
Lopussa vielä tämän päivän foliointi-yritelmäni. Leimasin Finnstamperin Ystävälle-tekstin kohojauheiden kanssa tarkoitetulla tahmaisella musteella, kaadoin päälle Bonging Powderia, jonka sulatin kuumailmapuhaltimella. Näin saatiin aikaan tahmainen pinta, johon folion piti hankaamalla tarttua (foliossa värillinen pinta ylöspäin!)

Yritelmä 1
En ollut tyytyväinen, kalvo tarttui millin välein ja jätti rakoja, joihin foil-kalvo ei enää suostunut tarttumaan.

 Yritelmä 2
Teksti tarttui jo hiukan paremmin, mutta en vieläkään ole tyytyväinen. - välle osassa on suuria puutteita ja pinta ei ole tasainen.

Yritelmä 3
Foil-kalvo tarttui jo paremmin, pinnassa on vieläkin epätasaisuuksia - mutta nyt foili on tarttunut joka kirjaimeen ensi hankaamisella.
En vieläkään osaa sanoa mitä pidin tästä tekniikasta - tilasin myös 2 erilaista liimakynää, joita testaan seuraavaksi. Täytyisi vain opetella jokin kaunis fontti, jolla saisi kirjoitella kortteihin onnitteluita ja folioida.
Annan foileille vielä mahdollisuuden, koska tahmatarroilla ja kalvoilla testatessa foil-pinnasta tuli niin tasaisen kaunis ja arvokkaan näköinen. Onneksi pakkauksessa on 5 kalvoarkkia, joten on varaa tässä testailla ja onnistuakkin jossain vaiheessa!

Mikä on teidän lempi tapanne käyttää foileja? 
Koneen, liimakynien, tahmatarrojen kanssa vai leimaten?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti