perjantai 14. heinäkuuta 2017

Vanhoja kirkkoja

Sukututkimus ja metallinpaljastimen kanssa kulkeminen ovat saaneet minut kiinnostumaan myös historiasta. Kesälomani ovat tällä hetkellä olemattomat, koska aloitin uudessa työpaikassa vasta joulukuussa 2016 - mutta vähäiset lomapäiväni vietän festaroiden ja miehen kanssa reissaten.

Täytin 30v heinäkuun alussa ja toiveeni oli päästäisiin edes pariksi päiväksi reissuun, kun miehenkin kesälomat alkoivat. En ole koskaan ollut Jyväskylässä (lapsena Jyväskylän rallireissuja lukuunottamatta) - ja Harjun Paperi sekä muut kaupat houkuttelivat myös!
Niimpä otettiin suunnaksi Jyväskylä ja matkalta bongasin meille sunnuntaiksi pari kirkkoa, jossa voidaan piipahtaa kun ei ole kiirettä (eivätkä kaupatkaan auki).

Ensin ajeltiin Pihlajaveden erämaakirkolle
Tykkäsin tosi kovasti! Kaunis kirkko ja kaikki huokui vanhaa aikaa.

Seuraavana poikettiin Petäjäveden vanhalla kirkollaTämä kirkko oli ihanalla paikalla, virtaavan veden vieressä.

Illalla päästiinkin sitten jo Jyväskylään ja käytiin Harjulla lenkkeilemässä ja tutustumassa kaupunkiin. 

Tosi kiva reissu kaikinpuolin - valtavasti ihania kauppoja! 
Yllätyin vaatekauppojen ja ihanien sisustusliikkeiden määrästä. Käytiin ainakin parissa eri antikvariaatissa ja haettiin Sokoksen herkkkuruokia.Ihana Jyväskylä, me palataan vielä!
............................................................................................

Kesän piippailureissut metallinpaljastimen kanssa ovat jääneet pariin kolmeen kertaan - mitään arvokasta en ole löytänyt, mutta jotain pientä ja vanhaa kuitenkin:


Puolikasta hevosenkenkää, lehmänketjuja, repäisykorkkeja, vanhoja nauloja ja lapion käsiosa.

Etsintä jatkuu, tuossa on vasta parista pellosta sellainen 1-2m leveä kaistale reunasta. Pellot ovat viljelyssä kesän, joten palataan sinne syksyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti