sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Fauxdori?

Sain eilen idean, tehdä kaapissa vuosia hilloamistani "nahkapaloista" pienille vihoille kansia. Oikeaa nimitystä en näille kansille tiedä - Fauxdori? Midori? Traveller's Notebook?

Ostin 2-3vuotta sitten muovipussillisen erilaisia kangasnäytteitä (sohva/tyyny yms mallipaloja) sisustusliikkeen muuttomyynnistä. Ilmaiseksi antoivat vielä rullatolkulla tapettia.
Osasta nahkapaloja olen jo stanssannut kortteihin kuvioita, mutta jotain kivoja värejä oli vielä jäänyt jäljelle. Niimpä mittasin A6-viholla sopivat kannet ja katsoin Tortagiallan blogista mallia, miten solmia narut. Moni tekee kansiin 5 reikää, joiden läpi kieputtaa nauhan (4 reikää vihkoille ja yksi kiinnityslenksulle). Minä päätin tehdä kannet niin, että pärjään 3:lla reiällä ja vihko tulee sisälle reunasta reunaan - periaatteella.

Ohuemmilla kuminauhoilla sain aikaiseksi litteämmän tuloksen kuin paksulla narulla.
Tässä mallissa kiinnityslenksu ja vihkonaru ovat 2 erillistä pätkää, joilloin kansiin saa mahtumaan yhden A6-kokoisen vihkon ja toisen pienemmän (kuvassa muumivihko!)
* PS. Näitä ihania muumi-vihkoja (tyhjät sivut, ei viivoja /ruutuja) saa 2e hintaan Info-kirjakaupoista!

Paksulla kuminauhalla solmittuihin kansiin menee vain yksi vihko, koska lenkki kiertää yhtenäisenä myös kiinnityslenksuksi. Näin ollen tuohon ei voi pujottaa toista vihkoa. Paksu kuminauha on näyttävämpi - mutta vihko jää helposti pömpöttämään ja solmukohta näkyy...

Näistä tuli tosi kivoja! 
 Tummansinisessä on harmaa sisusta, ruskeassa beige.
Paksusta nahasta tehtyihin en vielä liimannut mitään sisäpuolelle, käyvät sellaisenaan (tosin epäilen, että nukkapinta saattaa päästää sisällä olevaan vihkoon väriä?)

Nahkapalat kiinnitin toisiinsa Tacky Glue-liimalla (kiitos suosittelijalle!). Itse olisin varmaan laittanut väliin jotain tykkyä kangasliimaa, mutta hyvin toimi Tackylläkin!

Samaan hengenvetoon myin pois käyttämättä jääneen Happy Plannerini (Peonyn) - ihastuin niin siihen värikkääseen Viiviltä miitistä ostamaani, etten ehtinyt edes aloittaa Peonyn kanssa... olen lähdössä ensi viikolla Helsinkiin ja ajattelin katsella löytäisinkö tilalle jonkun päiväämättömän version. Kalenterihommia en ole siis hylkäämässä - tapahtui vain järkiin tuleminen ja "vaihto" :D Ei yksinkertaisesti aika riitä kahteen Happy Planneriin yhtä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti